DelgroTech         Handelsonderneming
                                                   Zuidwijkstraat 78                      2729KE Zoetermeer                   Telefoon; 079-3516614                    E-mail: info@delgro.nl                          KvK: 70499829
DelgroTech , Zuidwijkstraat 78   2729KE Zoetermeer   Telefoon: 079-3516614 / 0651489877   KvK: 70499829  Bankrelatie: ING Banknummer:NL60INGB0670820288

                                                                 

Per 1 januari 2015 verplicht label bij verkoop woning.

Woningbezitters (particulieren /beleggers) zijn bij verkoop, verhuur en oplevering van woningen verplicht een geldig certificaat energielabel te overleggen. Het energielabel laat de fysieke energieprestatie van de woning zien. Zegt niets over het gebruikspatroon van de woningbezitter.  Voorlopig energielabel ontvangen Huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen vanaf januari/februari 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd. Dit voorlopig energielabel moet u zelf om laten zetten naar een definitief energielabel. DelgroTech kan u hierin van dienst zijn. Status voorlopig energielabel Het voorlopig energielabel is gebaseerd op al bekende (bestaande)gegevens, zoals woningtype, bouwjaar, oppervlakte. Het gaat om een inschatting, Zijn er in aanpassingen uitgevoerd zoals na-isolering gevel, vloerisolatie, zonnepanelen geplaatst. Deze veranderingen kunt u aangeven bij het aanvragen van een definitief label. Deze veranderingen/ maatregelen kunnen leiden tot een ander label. LET OP: het voorlopig energielabel heeft geen juridische status en er mogen dus geen rechten aan worden ontleend. Het voorlopige energielabel heeft primair het doel een eerste bewustwording te bewerkstelligen van de energieprestatie van de woning.

WaWt kost een definitief label aanvragen

Het tarief is € 12.00 inclusief BTW. Indien een maatwerk advies wenselijk is of anderszins dan maken we gaarne een persoonlijke afspraak.
                                                                          Definitief Energielabel De brief die iedere huiseigenaar heeft gekregen kan worden gezien als een uitnodiging om naar de webapplicatie te gaan. ( www.energielabelvoorwoningen.nl ) om het voorlopige energielabel om te zetten in een definitief label. Let op: bij verkoop van de woning is een definitief label verplicht bij de overdracht ( de notaris dient hierop toe te zien). Indien dit niet plaatsvindt is de verkoper in overtreding en kan worden beboet.

                                 Bewijsvoering

Wanneer u een aanvraag gaat indienen wordt u gevraagd om bewijsmateriaal bij te voegen op de onderdelen die u hebt ingevoerd. Bijvoorbeeld wanneer u uw woning hebt laten naisoleren, stuur dan een kopie van de rekening mee. Heeft u een nieuwe ketel laten plaatsen stuur dan een foto of factuur van de ketel waaop zichtbaar is dat de ketel ook werkelijk aanwezig is. Dit geldt ook o.a voor dubbelglas. extra vloerisolatie etc.etc. Maak de aanvraag volledig, dit voorkomt afkeuring en ergenis.

Wat kost een definitief label aanvragen